POGINULO 68 OSOBA

Uznemirujući snimak: Putnik objavio dramatičan pad aviona u Nepalu

Videozapis koji su načinili prijatelji pokazuje da putnici i članovi posade nisu znali da je avion u problemima

AP

S. S.

16.1.2023

U najsmrtonosnijoj avionskoj nesreći koja se u posljednjih 30 godina dogodila u Nepalu poginula su i četiri prijatelja iz Indije, a jedan je od njih putem platforme Facebook Live objavio pad aviona ATR 72 u vlasništvu kompanije Yeti Airlines, piše The Guardian.

Prijatelji su putovali prema gradu Pokhari u kojem su planirali posjetiti hramove i zmajariti u planinskom masivu Annapurna.

"Stvarno je zabavno"

- Stvarno je zabavno - rekao je Indijac dok je kamera mobitela koja je zabilježila njegove riječi bila uperena prema gradu.

Snimatelj videa snimio je šale koje su prijatelji zbijali te smijeh koji je uslijedio. U kadru se u jednom pojavio nasmijani 29-godišnji privrednik Sonu Jaisval, otac troje djece.

Videozapis koji su načinili prijatelji pokazuje da putnici i članovi posade nisu znali da je avion u problemima. Sve dok nije počeo naglo ponirati.

Vishal Kosval, 21-godišnji bliski prijatelj četvorice Indijaca potvrdio je da videozapis pada aviona i njihovog stradavanja autentičan. Četiri prijatelja su Jaiswal, 28-godišnji Anil Rajbhar, 23-godišnji Vishal Šarma i 23-godišnji Abhishek Singh Kušvaha. Policija je također potvrdila njihove identitete.

Ovo se sve čini kao noćna mora

Kosval je trebao putovati s njima, ali je odustao nakon smrtnog slučaja u porodici. Mladić je rekao da je s četvoricom prijatelja pričao tokom leta. Čuli su se, kaže, nekoliko sati prije nesreće.

- Sonu nam je pokazivao planine i bio je uzbuđen. Rekao mi je da će u Pokhari posjetiti nekoliko hramova te da će se navečer vlakom vratiti kući - rekao je Kosval.

Četiri je prijatelja opisao kao “braću”. 

- Ovo se sve čini kao noćna mora. Još ne mogu vjerovati da smo ih sve izgubili. Ne mogu ponovno pogledati video pada, jako mi je teško i bolno. Velika nas je tragedija zadesila - rekao je Kosval.

U najsmrtonosnijoj avionskoj nesreći u 30 godina u Nepalu poginulo je 68 putnika, a za četvero se traga.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.