"AVAZ" NA LICU MJESTA

Pogledajte kakav je put do Bjelašnice: Ljudi se vraćaju i stavljaju lance

Zbog toga su se stvorile velike gužve

Bjelašnica  - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

21.1.2023

Snijeg koji intenzivno pada od jučer, širom naše zemlje izazvao je saobraćajne kolapse.

Put prema Bjelašnici zatrpan je snijegom, te se na ovoj dionici usporeno saobraća. Pored snijega, na cesti je golim okom vidljiv i led a vozači na ovom dijelu saobraćaju brzinom od 10 km/h.

Kako javlja „Avazov“ reporter sa lica mjesta, brojni vozači koji su se zaputili na olimpijsku planinu su bili primorani stati ili se vratiti kako bi stavili lance na gume. Zbog toga su se stvorile velike gužve.


Zbog niske temperature može se očekivati i poledica, posebno u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima, navode iz BIHAMK-a. Savjetuju oprezniju vožnju i napominju vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.


Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Zbog cesta koje su loše ili nikako očišćene, u Kantonu Sarajevo ali i širom naše zemlje povećan je broj saobraćajnih nesreća. Kako su naveli iz Dežurnog operativnog centra MUP-a Ks imaju povećan broj intervencija, ali su to nesreće sa materijalnom štetom.


Sniježne padavine će se nastaviti i u narednim danima. Kako navode iz FHMZ-a, padavine se na području Kantona Sarajevo ponovo očekuju u poslijepodnevnim i večernjim satima. Na Bjelašnici je trenutno -10 stepeni i pada snijeg.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.