POTPUNI KOLAPS

Blokirani putevi u Hercegovini, snijeg napadao pola metra

Zahvaljujući lokalnim i republičkim putnim službama putni pravci oko Trebinja su prohodni

Kolaps na cestama. Facebook

A. O.

22.1.2023

Snijeg već danima pada u mnogim predjelima Bosne i Heregovine, pa tako nije zaobišao ni Gacko gdje je visina sniježnož pokrivača viša od 30 centimetara. U Nevesinju doseže čak i do pola metra, koliko je izmjereno i na planinskom prevoju Čemerno.

Desetak centimetara snijega je izmjereno i u selima oko Trebinja koja su na višoj nadmorskoj visini.

Putevi za sela 

Putevi za sela Zagradca, Ključ i Lukovice na području Gacka i dalje su preplavljeni. Ipak, voda se povukla sa lokalnog puta za selo Daniće, ali su pojedini seoski putevi takozvane Visoke Hercegovine neprohodni, zajedno sa planinskim prevojem Morine.

Svi magistralni i regionalni putni pravci su očišćeni, jer ekipe svih putnih službi “Nevesinjeputeva”, lokalnih komunalnih službi i “Putne službe Gacko”, zajedno sa “Komusom Gacko”, rade danonoćno. Takva situacija je i sa strujom, čije napajanje je stabilno zahvaljujući preduzećima “Elektro Hercegovine” koji u posljednja dva dana imaju pune ruke posla, pa do prekida u snabdijevanju dolazi povremeno, ali oni to otklanjaju.

Otežano kretanje 

Zahvaljujući lokalnim i republičkim putnim službama putni pravci oko Trebinja su prohodni.

Najrkitičnije stanje na cesti je prema izletištu Zubačka Ubla kod Trebinja, jer ovaj dio dva susjedna grada pripada podnožju planinskog masiva Orjen, pa je prisustvo snijega, iako pripada najjužnijem dijelu RS, u ovom vremenskom periodu neizbježno.

Budući da su brojni izletnici iz Trebinja i Herceg Novog pohrlili da iskoriste snijeg na Ublima, to dodatno otežava kretanje vozila, iako grne uredno čiste ovaj put.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.