PROBLEMI U ZADNJI ČAS

Nakon brojnih uvreda iz SNSD-a Istočno Sarajevo: Nešić bez komentara

Kakav će biti epilog ovog bunta bit će poznato više nakon sutrašnjeg Gradskog odbora SNSD-a i Milorada Dodika

Dejan Rakita / PIXSELL

S. S.

23.1.2023

Glavni odbor SNSD-a Istočno Sarajevo danas je uputio brojne kritike na račun njihovog sugrađanina iz Istočnog Sarajeva Nenada Nešića, kandidata za ministra sigurnosti u novom Vijeću ministara BiH.

Tim povodom smo kontaktirali Nenada Nešića, predsjednika DNS-a, a on je kratko za "Avaz" kazao da nema komentar.

Smatraju da nije ispoštovana volja naroda

Podsjećamo, na konferenciji za medije danas su govorili državni parlamentarac Miroslav Vujičić i gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić. Oni su istakli da je glas naroda rekao jedno, a da danas imaju neke druge prijedloge, koji nisu u skladu sa tim glasom.

- Sutra imamo sastanak sa predsjednikom SNSD-a Miloradom Dodikom. Ovo nije naš bunt, mi ćemo uvijek slijediti politiku Dodika ali samo želimo da prenesemo glas naroda i da kažemo da neki prijedlozi nisu dobri. Ne trgujemo funkcijama i ne pripadamo nekim strujama, ne tražimo funkcije – rekao je Ćosić.

Vujičić je poručio da oni, kao Gradski odbor, nisu zadovoljni kadrovskim rješenjima u Vijeću ministara.

- Konkretno, smatramo da neki ljudi nemaju ni vještine, ni znanja, ni kompetencije, kao što je gospodin Nenad Nešić, da obavlja poziciju za koju je predložen. Ima stotinu razloga zašto ne treba podržati Nenada Nešića za to mjesto – poručio je Vujičić.

Svađe i pomirenja SNSD-a i DNS-a 

Inače, DNS Nenada Nešića je bio dugo dio vlasti s SNSD-om, da bi se u jednom trenutku opredijelili za odlazak u opoziciju. Ipak, nekoliko mjeseci pred izbore DNS je odlučio da neće biti dio bloka niti vlasti niti opozicije, što su nazvali 

Nakon izbora je došlo do „pomirenja“ između SNSD-a i DNS-a, pa je Nenad Nešić predložen za ministra sigurnosti, iako njegova stranka nije dobila niti jedno mjesto u Parlamentarnoj skupštini BiH. Ipak, nekima se taj potez nije svidio, a kakav će epilog ovog bunta bit će poznato više nakon sutrašnjeg Gradskog odbora SNSD-a i Milorada Dodika.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.