CRNI JANUAR

Stotine oproštajnih poruka Goraždana: Otišla je dobra duša

Almir Raščić preminuo je u 39. godini života od posljedica povreda zadobijenih u kukavičkom napadu 13. januara

Almir Raščić ubijen mučki. Facebook / Avaz

Alen Bajramovic

23.1.2023

Vijest koja je popodne stigla iz Sarajeva, da je nakon desetodnevne borbe Almir Raščić izgubio bitku, društvene mreže ispunjene su bolom, suosjećanjem s porodicom, ali i srdžbom što živimo u vremenima kada ljudski život tako malo vrijedi.

Neiskvarena duša

- Otišla je jedna duša, jedan veliki čovjek, jedna ljudska gromada. Neka se Allah dž.š. smiluje tvojoj neiskvarenoj duši i uvede te u Džennetske ljepote - navodi se u jednoj od stotina poruka prijatelja, sugrađana, sportskih kolektiva, koje se šire društvenim mrežama.

Almir Raščić preminuo je u 39. godini života od posljedica povreda zadobijenih u kukavičkom napadu 13. januara. Ubica je čekao trenutak i u mračnom prolazu stambene zgrade u kojoj je Raščić živio iz neposredne blizine iz pištolja mu pucao u glavu. Tugu i bijes nakon događaja, koji već deset dana Goraždane drži u stanju šoka, pojačava činjenica da niko od sugrađana, pa ni istražitelja, još uvijek ne može ni da nasluti motiv ovog gnusnog zločina.

Pomogao mnogima

Raščić je poznat kao bivši nogometaš, član Goražda, Željezničara, Veleža, Olimpika, Orašja i Zadra, reprezentativac BiH, član sportske porodice. Po završetku nogometne karijere bavio se ugostiteljstvom. U gradu jedan od omiljenih, uvijek spremnih da na različite načine pomognu drugome.

Zbog niza tragičnih događaja i gubitka dobrih ljudi, Goraždani ovaj januar smatraju jednim od najtežih od rata. Pominje se i inicijativa da dan dženaze Almira Raščića bude proglašen danom žalosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.