NELOGIČNOSTI

Paradoks bh. zakonodavstva: Helez i Tegeltija imaju priliku glasati za imenovanje samih sebe u Vijeće ministara BiH

U kakvoj situaciji se mi danas nalazimo: Pojedini zastupnici su predloženi za ministre i glasat će sami za sebe, rekao je Babalj

Armin Durgut / PIXSELL

25.1.2023

Na današnjoj sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine potvrđuju se ministri u Vijeću ministara, njihovi zamjenici i zamjenici predsjedavajuće.

Ministar finansija bi trebao biti Zoran Tegeltija (SNSD), ministar prometa i komunikacija Edin Forto (Naša stranka), ministar vanjskih poslova Elmedin Konaković (Narod i pravda), ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac (SNSD), ministar sigurnosti Nenad Nešić (DNS), ministar pravde Davor Bunoza (HDZ BiH), ministrica civilnih poslova Dubravka Bošnjak (HDZ BiH), ministar odbrane Zukan Helez i ministar za ljudska prava i izbjeglice Sevlid Hurtić (BH Zeleni-Pokret za državu).

Ono što je paradoks bosanskohercegovačkog zakonodavstva je to da su Zoran Tegeltija i Zukan Helez zastupnici u Predstavničkom domu PSBiH, pa će imati priliku da glasaju sami za sebe.

Na ovaj paradoks je ukazao i zastupnik Darko Babalj (SDS).

- U kakvoj situaciji se mi danas nalazimo: Pojedini zastupnici su predloženi za ministre i glasat će sami za sebe - rekao je Babalj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.