ŽURNA REAKCIJA

Ihtijarević putem advokata traži da "Avaz" izbriše tekstove o njemu, prijeti tužbom!

Advokati, uz saglasnost Ihtijarevića zahtjevaju "da se prestane sa povredom prava ličnosti" njihovog klijenta, smeta mu naslov gdje se krije

Haris Ihtijarević. Facebook

Miralem  Aščić

27.1.2023

Nakon što smo danas objavili tekst da je Haris Ihtijarević, vlasnik kompanije „Gliese 581g“, koja je izgubila licencu za “McDonald’s” u BiH, trenutno je jedan od najtraženijih osoba u državi, s obzirom na to da je mnoge ljude i poslovne partnere zavio u crno, a svojom astrošnošću doveo do toga da su stotine radnika ostale bez posla, našoj medijskoj kući javili su njegovi advokati.

Saglasnost vlasnika

U dopisu, uz punomoć Harisa Ihtijarevića, advokati Goran Dragović i Nina Kisić, reagirali su na tekst "Biznismen propao u zemlju. Gdje se krije Ihtijarević!

Advokati, uz saglasnost Ihtijarevića zahtjevaju "da se prestane sa povredom prava ličnosti" njihovog klijenta.

Između ostalog, u zahtjevu traže  uklanjanje sadržaja koji povređuje "integritet ljudske ličnosti naseg klijenta, ali i drugih njegovih prava".

Dalje se navodi da će, jer kako tvrde, bez da bilo šta negiraju biti preduzete druge mjere, predviđene zakonima i pozitivnim pravnim propisima na snazi u Bosni i Hercegovini.

U prevodu, Ihtijarević traži da se uklone tekstovi o njemu i prijeti tužbom. S druge strane, nijednom rečenicom ne negira kako je prevario "Avaz".

Šteta Avazu

Ihtijarević je, podsjećamo kao zakupac prostora za “McDonald’s” u Nedžarićima krao vodu iz "Avaza“ jer je bio nelegalno prikopčan. Radio je to 12 godina, čime je nanio veliku finansijsku štetu "Avazu“, u iznosu većem od 400.000 KM.

Zbog toga je uprava "Avaza" Tužilaštvu KS podnijela putem advokata krivičnu prijavu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.