HUMANOST

Pripadnici Granične policije BiH darivali krv

Među pripadnicima GPBiH ima i onih koji su se odazivali i u drugim akcijama i na taj način, darivanjem krvi, spasili ljudski život

Tokom akcije darivanja krvi u uredu. GP BiH

A. O.

27.1.2023

U organizaciji Granične policije BiH i Zavoda za transfuzijsku medicinu Federacije BiH u Glavnom uredu danas je organizirana je akcija dobrovoljnog darivanja krvi. 

Ovoj humanoj akciji pridružio se znatan broj policijskih i državnih službenika i zaposlenika iz Glavnog ureda GPBiH.

Zahvala darivaocima

Doktor Mak Čampara iz Zavoda za transfuzijsku medicinu FBiH zahvalio se svima koji su učestvovali u organizaciji akcije, a posebno onima koji su darovali krv.

- Odziv darivaoca krvi u Graničnoj policiji BiH je tradicionalno dobar. Danas smo imali i darivaoce relativno rijetkih krvih grupa kao što je AB+. Više od deset godina organiziramo zajedničke akcije i vjerujem da će biti nastavljene i u budućnosti - kazao je Čampara.

Slične akcije

Granična policija BiH i Zavod za transfuzijsku medicinu FBiH od 2011. godine organiziraju zajedničke akcije dobrovoljnog darivanja krvi. 

Osim u Glavnom uredu Granične policije BiH u prethodnom periodu slične akcije su organizirane u jedinicama granične policije: Neum, Bosanska Gradiška, Gorica, Orašje, Velika Kladuša, Bijeljina i Višegrad. Među pripadnicima GPBiH ima i onih koji su se odazivali i u drugim akcijama i na taj način, darivanjem krvi, spasili ljudski život.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.