PREDSJEDNIK RS

Dodik o zabrani dizanja tri prsta u KS: Poništavaju sve srpsko

Sljedeće što bi im moglo pasti na pamet je zabrana ljubljenja po tri puta ili zabrana da se krstimo sa tri prsta, rekao je Dodik

Milorad Dodik. Dejan Rakita / Pixsell

H. J. I.

27.1.2023

Predsjednik RS Milorad Dodik izjavio je "da je besposlen mozak đavolje igralište i da u duhu te stare izreke vidi i usvojenu deklaraciju o zabrani dizanja tri prsta u Kantonu Sarajevo".

Dodik je rekao da ne zna da li "da se smije ili zabrine zbog nastavka pritiska na obesmišljavanje i poništavanje svega srpskog u BiH".

- Sljedeće što bi im moglo pasti na pamet je zabrana ljubljenja po tri puta ili zabrana da se krstimo sa tri prsta. Kako su krenuli ništa me ne bi iznenadilo. Znajući noviju historiju ovog prostora ne bih potcjenjivao uticaj ove deklaracije jer i sve zlo u BiH počelo je napadom na srpsku zastavu i srpskog svata u Sarajevu. Dakle, napadom na simbole i tradiciju Srba - rekao je Dodik. 

On je naveo kako je dizanje tri prsta dio te tradicije.

Skupština Kantona Sarajevo jednoglasno je danas, na prijedlog Kluba SDA, usvojila deklaraciju kojom se najoštrije osuđuje dizanja tri prsta ispred zgrade Parlamenta BiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.