ČLAN PREDSJEDNIŠTVA BIH

Bećirović u Merilendu: O novim američkim paketima podrške odbrambenom sistemu BiH

Naglašeno je da treba nastaviti vrlo uspješnu i intenzivnu saradnju Ministarstva odbrane BiH i odbrambenih institucija SAD-a

Bećirović na sastanku sa saveznicima Merilenda. Predsjedništvo BiH

E. Ć.

3.2.2023

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović, u okviru posjete Sjedinjenim Američkim Državama, razgovarao sa najvišim zvaničnicima Savezne države Merilend.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović, u okviru boravka u Sjedinjenim Američkim Državama, posjetio je Saveznu državu Maryland, gdje je razgovarao sa najvišim civilnim i vojnim zvaničnicima ove države, koja je partner Bosne i Hercegovine u oblasti odbrane.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bećirović je u glavnom gradu Merilanda, Anapolisu, ukazao na važnost bilateralne saradnje Ministarstva odbrane BiH i odbrambenih institucija SAD-a. Naglašeno je da treba nastaviti vrlo uspješnu i intenzivnu saradnju.


Bećirović: Razgovarano o jačanju savezništva. Predsjedništvo BiH

Razgovarano je o implementaciji raznih bilateralnih projekata, prije svega kroz program Državnog partnerstva sa američkom Saveznom državom Merilend.

U protekle četiri godine Sjedinjene Američke Države su donirale 58 visokomobilnih višenamjenskih borbenih vozila i drugu raznovrsnu opremu Oružanim snagama BiH. Desetine pripadnika Oružanih snaga BiH učestvovale su u programima vojnog usavršavanja i školovanja na raznim nivoima u Sjedinjenim Američkim Državama.

U Merilendu  je razgovarano o novim američkim paketima podrške odbrambenom sistemu Bosne i Hercegovine, te je iskazana spremnost za jačanja savezništva sa Sjedinjenim Američkim Državama i Saveznom državom Merilend.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.