MOSTAR

Održana sjednica: HNS BiH osudio prijeteće grafite u Čapljini protiv Bošnjaka

Danas je održana posljednja sjednica u starom sazivu

Sa današnje sjednice HNS-a. HNS BiH

E. Ć.

3.2.2023

Predsjedništvo Hrvatskog narodnog sabora BiH, danas je u Mostaru održalo svoju posljednju sjednicu u ovome sazivu, pred održavanje redovitog 11. zasjedanja Hrvatskog narodnog sabora BiH, koji će okupiti predstavnike i izaslanike svih hrvatskih stranaka u Bosni i Hercegovini.

Zasjedanje Sabora, krovne organizacije hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini održat će se sutra 4. februara , u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru, a pozvana su 664 izaslanika te brojni gosti.

Sjednica je protekla u pripremi za Sabor te su se na njoj razmatrani svi potrebni dokumenti kao i svi tehnički i organizacijski aspekti za održavanje Sabora. 

- Predsjedništvo je danas usuglasilo sva tehnička pitanja te su načelno prihvatili sveobuhvatni pristup Deklaraciji HNS-a, demografskoj strategiji Hrvata u BiH te pravilniku o odlikovanju i priznanjima Hrvatskog narodnog sabora BiH, dokumentima koji će se predstaviti na Saboru.

Deklaracija 11. zasjedanja sadrži 8 tačaka i najvažniji je dokument zasjedanja Hrvatskog narodnog sabora BiH. Dokument se nastavlja na dosad usvojene deklaracije s ranijih zasjedanja i govori o glavnim smjernicama djelovanja Hrvatskog narodnog sabora u idućem mandatu.

Hrvatski narodni sabor BiH Deklaracijom s 11. zasjedanja još jednom potvrđuje i utvrđuje smjer djelovanja svih legitimnih političkih predstavnika Hrvata u idućem razdoblju, kao i do sada biti će obavezna za sve hrvatske legitimne političke predstavnike u BiH.

Predsjedništvo HNS-a danas je raspravljalo i o političkoj situaciji i implementaciji izbornih rezultata te očekivanjima oko uspostave Vlade Federacije BiH kao i kantonalnih razina vlasti - navodi se u saopćenju HNS-a.

Predsjedništvo Hrvatskog narodnog sabora BiH oštro je osudilo uvredljive grafite koji su jučer osvanuli u Čapljini.

- Pozivamo političke dužnosnike i medije na odgovornost i osuđivanje ovakvih aktivnosti pojedinaca i neodgovornih osoba. Bosni i Hercegovini su kao nikada potrebni mir i stabilnost, građenje suživota te napredak prema euroatlantskim integracijama. 

Bezrezervno osuđujemo svaki oblik nasilja i prijetnji, bez obzira radilo se o pojednincu ili skupini, ili o namjerno podmetnutim grafitima, koji za cilj imaju narušavanje međunacionalnih odnosa, ili gnjusnom činu individual(a)ca.

Pozivamo nadležna tijela da istraže i oštro kazne sudionik(a)e i počinitelj(a)e - saopćeno je iz HNS-a BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.