ULOGA I ZNAČAJ IMAMA

Naučni skup u Gazi Husrev-begovoj biblioteci: Obratit će se Reis Kavazović

Ovaj naučni skup predstavlja završnicu istoimene manifestacije Udruženja ilmijje

Reis Kavazović. Avaz

A. O.

5.2.2023

Naučni skup „Uloga i značaj imama u procesu povratka“, koji organizira Udruženje ilmijje Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini, bit će održan u Gazi Husrev-begovoj biblioteci u Sarajevu 8. februara s početkom u 10 sati.

Ovaj naučni skup predstavlja završnicu istoimene manifestacije Udruženja ilmijje, a koja ima za cilj afirmaciju uloge i značaja imama u bosanskohercegovačkom društvu, posebno imama koji su bili pioniri u povratku, a nekada i najznačajnija karika u ovom procesu.

Pozdravni govori 

Na skupu će se obratiti reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović.

Također, pozdravne govore će imati Nesib ef. Hadžić, predsjednik Udruženja ilmijje, Elvedin ef. Klisura, predsjednik Okružnog odbora ilmijje Sarajevo, i Edin Ramić, federalni ministar raseljenih osoba.

Izlagači na ovom skupu će biti Vahid ef. Fazlović, muftija tuzlanski, mr. Salem ef. Dedović, muftija mostarski, Kenan Efendić, Omer ef. Redžić, Edhem ef. Čamdžić, Haris Veladžić, Elvir Duranović, Hikmet Karčić, Abdulgafar ef. Velić, Safet ef. Karahmetović, Mustafa ef. Muharemović, Muhamed ef. Dragolovčanin.

Zajednički projekat 

Manifestacija „Uloga i značaj imama u procesu povratka“ zajednički je projekat Udruženja ilmijje, te Mostarskog, Bihaćkog i Tuzlanskog muftijstva, a podršku pri realizaciji pružilo je Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica.

Generalni medijski pokrovitelj je Media centar Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.