JAVAŠLUK

Pismo čitaoca: Molim nadležne službe da odvoze smeće, prijete nam zaraze

Kaže da onoliko koliko KJKP RAD snosi dio odgovornost za regulisanje odvoza otpada, i sami stanari snose dio odgovornosti

Smeće u ulici Salke Lagumdžije. Čitalac

E. T.

5.2.2023

Redakciji portala "Avaza" javio se Elmir Alikadić iz Sarajeva, s molbom da objavimo fotografije i tekst o gomilanju smeća u ulici Salke Lagumdžije na Dobrinji. 

- Naime, već duži vremenski period navedena ulica ima znatnih problema sa redovnim odvozom otpada. Kako regularnog, tako i onog kabastog. Redovno se pored i oko kontejnera gomilaju razne vrste otpada. Napominjem, također, da dijelovi namještaja koji se vide na slikama stoje danima pored kontejnera. Pored neredovnog odvoza navedena lokacija ima problema i sa nedovoljnim brojem kontejnera. U ulici postoje samo 4 kontejnera, što je nedovoljno za 8 ulaza na pomenutoj lokaciji - navodi u svom dopisu. 

Smeće danima ne voze. Avaz

Kaže da onoliko koliko KJKP RAD snosi dio odgovornost za regulisanje odvoza otpada, i sami stanari snose dio odgovornosti.

- S tim u vezi, bi bilo jako interesantno da organizacije i službe zadužene za to, počnu sankcionisati neodgovrone pojedince koji redovno ostavljaju kabasti otpad na za to ne predviđeno mjesto (pored kontejnera).

Napominjem da u ulici ima veliki broj djece i starijih i da su svi oni, ali i mi sa njima, izloženi mogućoj nepotrebnoj zarazi jer, zaista, smeća ima na sve strane.

Molim da nadležne službe učine sve što je u njihovoj moći da se otpad počne redovnije i organizovanije odvoziti - naveo je Elmir Alikadić u svom dopisu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.