AKCIJA TRAJE 15 DANA

Crveni križ FBiH: Objavili koje stvari su trenutno najpotrebnije Turskoj

Naveli su da im je potrebna pomoć u vidu deka, kreveta na rasklapanje, električnih grijalica, grijalica na gas...

Crveni križ objavio spisak stvari koje su potrebne Turskoj. AP

H. J. I.

8.2.2023

Društvo Crvenog križa/krsta FBiH zaprimilo je apel iz Turskog Crvenog polumjeseca o potrebama nakon razornih zemljotresa koji su pogodili tu zemlju.

Naveli su da im je potrebna pomoć u vidu deka, kreveta na rasklapanje, električnih grijalica, grijalica na gas, stolica na rasklapanje za sjedenje i spavanje, vreća za spavanje.

Akcija će trajati 15 dana

Potrebne su i cerade - za stavljanje kao podloga (različitih dimenzija), cerade za vinterizaciju/zaštitu šatora (različitih dimenzija), solarni punjači/lampe i kuhinjski setovi.

- Iz Crvenog polumjeseca Turske zamolili su da ne prikupljamo i ne šaljemo prehrambene i higijenske proizvode, odjeću i slično zbog čega su i poslali zvanični spisak potrebnih roba - navedeno je iz Crvenog križa Federacije Bosne i Hercegovine.

Akcija prikupljanja donacija trajat će 15 dana nakon čega će biti isporučena Crvenom polumjesecu Turske.

Kontaktirati lokalni Crveni križ

Apel se upućuje prema svim kompanijama, privrednim subjektima, ali i građanima koji su u mogućnosti pružiti podršku kroz ovakav vid pomoći.

Građani koji su u mogućnosti donirati neke od traženih artikala u cilju prikupljanja i organiziranog slanja donacije prema Turske, mole se da kontaktiraju lokalni Crveni križ u lokalnom mjestu.

Crveni križ u Bosni i Hercegovini se uključio u podršku i pokrenuo humanitarni broj 17023 putem kojeg se mogu donirati 2 KM, te otvorio namjenski žiro račun 1340011130004680 kod ASA Banke d.d. Sarajevo, Fra Anđela Zvizdovića 1/A 71000 Sarajevo za uplate donacija (primalac Društvo Crvenog krsta/križa BiH, Kranjčevićeva 2, 71000 Sarajevo).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.