POČINJE U 11 SATI

Na sjednici Vijeća ministara BiH imenovanja rukovodilaca državnih institucija

Pred ministrima je i rang-lista uspješnih kandidata za izbor direktora i dva zamjenika direktora Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH

Vijeće ministara BiH. AVAZ

A. K.

9.2.2023

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine trebalo bi na sjednici koja je zakazana za danas imenovati rukovodioce nekoliko državnih institucija.

Među institucijama koje bi nakon današnje sjednice Vijeća ministara trebali imati novo rukovodstvo su Služba za poslove sa strancima, Agencija za školovanje i stručno usavršavanje kadrova te Agencija za policijsku podršku.

Pred ministrima je i rang-lista uspješnih kandidata za izbor direktora i dva zamjenika direktora Direkcija za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine, direktora i zamjenika direktora Granične policije Bosne i Hercegovine i zamjenika direktora Državne agencija za istrage i zaštitu (SIPA).

Između ostalog, trebale bi biti imenovane i komisije koje će provesti proceduru izbora rukovodilaca državnih institucija, te bi ministri trebali biti upoznati o isteku mandata direktora brojnih državnih agencija i institucija.

Sjednica počinje u 11 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.