BANJA LUKA

Forto: Uskladiti entitetske i državne regulative u oblasti saobraćaja

Oni su izrazili uvjerenje da će biti otklonjene sve dosadašnje prepreke za rješavanje određenih pitanja i efikasnije donošenje odluka

Edin Forto. Twitter

S. S.

10.2.2023

U skladu sa nadležnostima entiteta i državnog nivoa potrebno je naći rješenja za problem neusklađenosti u oblasti drumskog saobraćaja po pitanju zakonske i podzakonske regulative i njihovog sprovođenja, ocijenili su ministri saobraćaja u Vladi RS i u Vijeću ministara ministara Nedeljko Čubrilović i Edin Forto.

Na sastanku je dogovoreno da će biti formirani timovi u čijem će radu učestvovati predstavnici oba ministarstva, saopćeno je iz Ministarstva saobraćaja i veza RS.

Oni su na današnjem sastanku u Banjoj Luci razgovarali o brojnim otvorenim temama i pitanjima iz oblasti infrastrukturne povezanosti i drumskog saobraćaja na kojima je neophodno intenzivirati aktivnosti i uspostaviti blisku saradnju i koordinaciju dva ministarstva.

Čubrilović i Forto izrazili su spremnost za rješavanje otvorenih pitanja, navodeći da su neki od ključnih ciljeva unaprijeđenje infrastrukture, rješavanje problema u oblasti saobraćaja i donošenje zakona kojima bi bio olakšan rad prevoznika.

Oni su izrazili uvjerenje da će biti otklonjene sve dosadašnje prepreke za rješavanje određenih pitanja i efikasnije donošenje odluka, uz poštovanje nadležnosti ministarstava, te da će u narednom periodu biti intenzivirana njihova saradnja. Sastanku je prisustvovao i zamjenik ministra komunikacija i transporta u Vijeću ministara Ognjen Janjić. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.