SAOPĆENJE

SDA Sarajevo: Sarajliću mora biti nadoknađena šteta

Odlukom da se povuče iz javnog i političkog života, Sarajlić iskazao je čvrstu vjeru u svoju nevinost, rekao je

Advokat Fahrudin Ibrišimović i optuženi Asim Sarajlić. BIRN BiH

S. S.

10.2.2023

KO SDA Sarajevo pozdravlja današnju oslobađajuću presudu u predmetu koji je vođen protiv bivšeg predsjednika KO SDA Sarajevo i visokog funkcionera SDA BiH Asima Sarajlića.

- Odlukom da se povuče iz javnog i političkog života, Sarajlić iskazao je čvrstu vjeru u svoju nevinost, te najviši stepen svoje građanske i političke odgovornosti - navodi se u saopćenju SDA KS.

Oni su istakli da u demokratskom sistemu organiziranom kroz trodiobu vlasti, "presude ne donose interesne grupe, niti politički konkurenti, već sudovi."

- Zato šteta koja je u montiranom političkom procesu nanesena Sarajliću i njegovoj porodici, mora biti nadoknađena. Politička zbivanja u Kantonu Sarajevo, te snažni i udruženi pokušaji političkog istiskivanja najveće političke organizacije u državi, koja predstavlja patriotsku snagu njenog najbrojnijeg naroda, možda upravo vode do konstruktora i naručilaca provedenih montiranih procesa, javnog linča i neviđenih harangi prema visokopozicioniranim članovima Stranke demokratske akcije - piše u soapćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.