POMOĆ UGROŽENIMA

Vlada HNK izdvojila 200.00 KM za žrtve zemljotresa u Turskoj i Siriji

Narodno prozorište Mostar za petak, 24. februara u 20 sati, najavilo humanitarno izvođenje predstave "Zbogom, Kalifornijo!"

Zgrada Kantonalne vlade u Mostaru. Avaz

A. O.

14.2.2023

Brojne akcije prikupljanja pomoć za žrtve nakon katastrofalnih zemljotresa koji su pogodili Tursku i Siriju, pokrenute su u Hercegovini.

Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona na današnjoj sjednici u Mostaru je izdvojila iz kantonalnog budžeta 200.000 KM pomoći.

Jednak iznos

Iz Vlade ističu da će i Siriji i Turskoj uplatiti jednak iznos od po 100.000 KM iz Budžeta ovog kantona.

Vlada ovim pruža konkretnu podršku, u skladu s objektivnim mogućnostima, a na tragu našeg dogovora koji smo postigli čim je stigla vijest o ovoj istinskoj kataklizmi i golemim ljudskim žrtvama, da ćemo na prvoj sjednici donijeti Odluku kojom ćemo, uz izraze saučešća, pogođenim prostorima pružiti i financijsku pomoć, navode iz Vlade HNK.

Prije toga je i Grad Mostar donio odluku da u skladu sa svojim mogućnostima iz gradske kase izdvoji 20 hiljada KM za pomoć stradalim državama, te su pokrenute brojne humanitarne akcije u koje su se uključili građani Mostara i šireg područja naše zemlje.

Humanitarna predstava

Narodno prozorište Mostar za petak, 24. februara u 20 sati, najavilo humanitarno izvođenje predstave "Zbogom, Kalifornijo!" autorice Emine Kovačević, u režiji Lajle Kaikčije. Cijena ulaznice iznosi 10 KM, a prikupljena sredstva od kupljenih ulaznica bit će donirana za narode Turske i Sirije.

Ulaznice su u prodaji na blagajni NPM-a svakim radnim danom od 10:30 do 14 sati, a rezervacije se mogu izvršiti pozivom na broj 036/550-128 ili putem maila [email protected], porukom u inbox na Facebook ili Instagram stranici Narodnog pozorišta Mostar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.