V. D. PREDSJEDNIKA SDS-A

Miličević: Opasno je RS stavljati u kontekst sa Kosovom

Miličević je naveo da se ne može govoriti o stanju na Kosovu dok se tamo ne ode

Miličević: Nismo mi neka mrtva priroda. Printscreen

H. J. I.

17.2.2023

- Nikada ne bih pristao na priču da mi koji ovdje živimo i koji se zovemo RS treba da se rješavamo u nekakvim paketima  poručio je v. d. predsjednika SDS-a Milan Miličević komentarišući izjave Milorada Dodika da se pitanje RS treba rješavati u paketu sa kosovskim pitanjem i da se o svemu tome treba glasati jedinstveno.

On je naglasio da je vrlo opasno i neodgovorno stavljati RS u kontekst sa Kosovom.

"Mrtva priroda"

- Nismo mi neka mrtva priroda koju treba neko tako da dijeli. To prvo narod koji ovdje živi ne bi dozvolio.

Miličević je naveo da se ne može govoriti o stanju na Kosovu dok se tamo ne ode. Kaže da je obišao mnoge lokalne zajednice na Kosovu.

- Kad čujete njihove teške životne priče i neizvjesnost u kojoj žive svih ovih decenija sa spremnim koferima i torbama da mogu da spašavaju živu glavu i pobjegnu, a radi se o ljudima koji su siromašni, vole svoj dom, vjerske objekte tamo gdje žive, onda shvatite šta to znači. Te ljude treba pitati šta oni žele. Oni žele da žive normalno, mirno i zaštićeno.

Dizanje rejtinga

Sve drugo i sve izjave raznih političara odakle god da dolaze o tome kako treba ovo ili ono padaju u vodu, kaže Miličević, ako nisu tamo bili.

- Rukovodstvo Srbije na čelu sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem odgovorno radi na rješavanju kosovskog pitanja. Ovi ostali što se bave politikanstvom i dizanjem rejtinga svojih političkih partijica ili svojih ličnosti na tuđoj nevolji, to je njihova slika i prilika. Ali, stvoriti neku vrstu sigurnosti i autonomije sjevera Kosova u tim malim opštinama gdje žive naši ljudi, historijski je važna stvar - rekao je Miličević u emisiji Mat BN TV.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.