FEDERALNI PARLAMENTARAC

Zukić: Krenulo se naopako u formiranje vlasti

Dodao je da u narednim danima očekuje promjenu stavova i kursa određenih političkih partija

Muamer Zukić: Ovdje nisu tri člana birala. Fena

S. S.

21.2.2023


Šef Kluba delegata bošnjačkog naroda u Domu naroda Parlamenta FBiH Muamer Zukić (SDA) izjavio je danas da Lidija Bradara nije predsjednica Federacije BiH, “bez obzira što je tako predstavljeno i što se i ona sama u medijskom nastupu tako predstavila”.

- Naš Ustav je jasno propisao proceduru po kojoj odlučuju tri člana. Ne treba posebno tumačenje Ustava, to samo treba pročitati. Tri člana biraju, a mi ovdje nismo imali tu ustavnu predpostavku. Nisu tri člana birala, nego dva i mi nemamo predsjednicu Federacije BiH - dodao je Zukić.

Proces formiranja vlasti od početka je konfuzan

Proces formiranja vlasti, kako je dodao, od početka izgleda konfuzno i krenulo se u pogrešnom smijeru.

- Krenulo se naopako u formiranje vlasti, pravi se krov, a još nije napravljen ni temelj. Krenulo se putem koji nije propisan, krenulo se naopako, bez potrebnih pretpostavki za formiranje vlasti – rekao je Zukić.

Promjena stavova

Dodao je da u narednim danima očekuje promjenu stavova, kursa određenih političkih partija napominjući da mora postojati većina koja će imati kapacitet da formira vlast, te da već postoje razgovori na određenim nivoima.

- Uvjeren sam da kad sve njih vratimo u realne okvire, u okvire Ustava, da će na kraju svi sjesti za sto i razgovarati - dodao je Zukić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.