SARAJEVO

Nešić sa predstavnicima IOM-a i UN-a u BiH: Tema migracije

Trenutna situacija u ovoj oblasti je ocijenjena zadovoljavajućom i u četiri privremena prihvatna centra se nalazi oko 700 migranata

Sa održanog sastanka. Ministarstvo sigurnosti BiH

H. J. I.

23.2.2023

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić danas je sa šeficom Misije Međunarodne agencije za migracije u BiH (IOM) Laurom Lungaroti (Lungarotti) i predstavnicima UN-a u BiH, razgovarao o upravljanju migracijama.

Tema razgovora bila je i podrška, kao i osiguranje uslova za adekvatan smještaj migranata tokom privremenog boravka u BiH.

Iz IOM-a i UN-a predstavili su dosadašnju podršku BiH u upravljanju migracijama kao i planove za tranziciju i preuzimanje ovih procesa od strane nadležnih institucija u BiH.

Trenutna situacija u ovoj oblasti je ocijenjena zadovoljavajućom i u četiri privremena prihvatna centra se nalazi oko 700 migranata.

Ministar Nešić je istakao da će Ministarstvo sigurnosti BiH, uz dosadašnji napredak koji je napravljen, nastaviti da poduzima dodatne mjere za unapređenje upravljanja migracijama, posebno zaštite granice, povratka migranata u države porijekla i jačanja regionalne i međunarodne saradnje, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.