SARAJEVO

Sarajevski učenici radovima pokazali ljubav prema domovini

Učenici koji su osvojili prva tri najbolja mjesta u svakoj kategoriji radove će predstaviti sutra

Iz Instituta i Ministarstva čestitali su najuspješnijim učenicima i nastavnicima. Fena

FENA

28.2.2023

Nakon što su Ministarstvo za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo i JU Institut za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja KS, uz podršku Vlade, uputili Javni poziv učenicima osnovnih i srednjih škola KS za dostavljanje radova na ovu temu, formirane su dvije komisije, koje su izabrale po tri najbolja učenička rada u svakoj kategoriji.

U kategoriji literarnih radova pobijedila je Nejla Mehmedoski, učenica Prve bošnjačke gimnazije, drugo mjesto pripalo je Šejli Šahić iz Srednje medicinske škole Jezero, dok je treće mjesto osvojila Sumeja Mešić, učenica Gimnazije Dobrinja.

Iz Instituta i Ministarstva čestitali su najuspješnijim učenicima i nastavnicima, koji su, kako navode, svojim radovima pokazali snagu i ljubav koju osjećaju prema domovini i njenim praznicima.

Učenici koji su osvojili prva tri najbolja mjesta u svakoj kategoriji radove će predstaviti sutra, 1. marta 2023. godine, u 11.00 sati u Bosanskom kulturnom centru, nakon dječje predstave pod nazivom ”Gdje se krije svijet čarolije”, autora Dževada Hadžića, koja se realizira u okviru programa ”Sjećanja – 1. mart”, saopćila je Služba za protokol i press Kantona Sarajevo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.