PRIZNATI DOKTOR

Mirsad Đugum za "Avaz": Zdravstveni sistem nije uređen

Moje obrazovanje je bilo i u Kini ali i u otvorenom Internacionalnom Univerzitetu u Kolumbu i zasnovano je zapravo na akupunkturi, ističe Đugum

Đugum: Period prije rata je bio bolji. Printscreen

Piše: Eldar Abaz

3.3.2023

Osnivač i direktor PZU Atrijum prim. mr. sci. dr. Mirsad Đugum obogatio je svoje stručno znanje novom diplomom i postao je profesor akupunkture.

Za portal "Avaza" je istakao da je tradicionalna medicina prioritet u njegovom radu. 

- Moje obrazovanje je bilo i u Kini ali i u otvorenom Internacionalnom Univerzitetu u Kolumbu i zasnovano je zapravo na akupunkturi - ističe Đugum.

Nastavak edukacije

Dodaje i to da je ovo nastavak samog školovanja i edukacije, jer kako kaže njegova prva profesorska diploma je iz 1996. godine.

Osvrnuo se i na to koliko je u našem društvu prisutna alternativna medicina, te istakao da je prije rata situacija bila bolja.

- Tada su se držale škole i skoro 2000 doktora je educirano za akupuntkuru. Kroz Zavod su bile otvorene ambulante prodične medicine širom Bosne i Hercegovine, a Domovi zdravlja su upućivali svoje ljekare na edukaciju o akupunkturi - naveo je Đugum.

Sistem nije uređen

Naveo je i to da je period poslije rata doveo da sistem nije uređen.

- Ekonomsko – socijalni stausi su doveli do toga da se broj pacijenta smanjio, ne mogu tačno reći koliko ih je sada, ali u odnosu na prije taj broj je manji - kazao je Đugum.

Kao specijalista interne medicine i vlasnik poliklinike "Atrijum", u svojoj ordinaciji pacijentima nudi tretmane osim akupunkturom, homeopatijom, ali i daje savjete iz oblasti fitoterapije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.