BIHAMK

Stanje na putevima u BiH: Gužve na graničnim prijelazima

Pojačan je promet vozila i duge su kolone na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška, Velika Kladuša i Izačić

GP Maljevac. Printscreen

A. O.

5.3.2023

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. U jutarnjim i večernjim satima na svim vlažnim lokalitetima moguće je formuranje poledice, posebno na dionicama u višim predjelima, na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima, poručuju iz BIHAMK-a.

Učestali su i odroni na brojnim dionicama, a osim odrona može biti i granja, te srušenih stabala. Posebno izdvajamo magistralni put Srbljani–Bosanska Krupa gdje je dosta ugroženo bezbjedno saobraćanje, zbog čega je na ovoj dionici obustavljen saobraćaj. Vozači mogu koristiti alternativni pravac Srbljani-Cazin-Ljusina-Bosanska Krupa.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnom putu Jablanica-Mostar (kod restorana „Zdrava voda“), kao i na ulazu u Stolac (iz smjera Mostara), te na skretanju za Orahovicu na području Konjica.

Pojačan je promet vozila i duge su kolone na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška, Velika Kladuša i Izačić. Na ostalim graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.