U MOSTARU

Počela sjednica Vlade FBiH: Na dnevnom redu programi utroška sredstava

Također, tri programa odnose se na transfere za provođenje projekata zaštite okoliša, razvoja turizma, te podrške Nacionalnom parku Una

Sa današnje sjednice u Mostaru. Vlada FBiH

A. O.

9.3.2023

U Mostaru je počela 353. sjednica Vlade Federacije BiH.

Prema usvojenom dnevnom redu, Vlada će, na prijedlog resornih federalnih ministarstava, razmatrati više programa utroška sredstava iz ovogodišnjeg Budžeta FBiH.

Ona će, između ostalog, biti usmjerena za projekte u okviru kojih je finansiranje željezničke infrastrukture i sufinansiranje putničkog i kombiniranog saobraćaja.

Osiguranje sredstava

Također, tri programa odnose se na transfere za provođenje projekata zaštite okoliša, razvoja turizma, te podrške Nacionalnom parku Una. Na dnevnom redu su i četiri programa utroška sredstava za projekte iz oblasti kulture, sporta i mladih.

Vlada FBiH trebala bi razmatrati i prijedlog Federalnog ministarstva finansija o osiguranju sredstava za Projekt podrške zapošljavanju. Na dnevnom redu sjednice nalazi se i Prednacrt zakona o unutrašnjoj trgovini, koji je pripremilo Federalno ministarstvo trgovine.

Prijem radnika

Planirano je i izjašnjene o informaciji Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije o aktivnostima u postupku izdavanja Energetske dozvole za izgradnju vjetroelektrane Tušnica, na području općine Tomislavgrad, kao i o prijedlogu saglasnosti za prijem 25 radnika u Rudnik mrkog uglja Breza d.o.o. Breza koji posluje u sastavu Koncerna JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.