SJEDNICA VLADE FBIH

Donesena Uredba o Službi za zajedničke poslove organa i tijela FBiH

Riječ je o mišljenjima na predložene izmjene i dopune Zakona o porezu na dohodak i Zakona o doprinosima

Usvojeni su izvještaji o radu za prošlu godinu Komisije za administrativna pitanja Vlade FBiH. Vlada FBiH

A. O.

2.2.2023

Vlada FBiH je danas, na prijedlog federalnih ministarstava finansija i pravde, utvrdila mišljenja i izjašnjenja o prijedlozima i inicijativama za izmjenama i dopunama zakona koje su podnijeli poslanici u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH. 

Riječ je o mišljenjima na predložene izmjene i dopune Zakona o porezu na dohodak i Zakona o doprinosima, koje su predložili Admir Čavalić i Irfan Durić, te o izjašnjenju na inicijativu Kenele Zuko za dopunu Prijedloga zakona o porezu na dohodak u FBiH. Vlada je utvrdila i izjašnjenje o inicijativi Irfana Čengića za izmjene i dopune Zakona o stvarnim pravima.

Izvršavanje analize

Danas je donesena Uredba o Službi za zajedničke poslove organa i tijela FBiH.

Vlada Federacije BiH se upoznala sa informacijom Radne grupe koja je imala zadatak da izvrši analizu Uredbe o kriterijima za utvrđivanje korisnika i načinu raspodjele dijela prihoda ostvarenih po osnovu naknada za priređivanje igara na sreću.

Usvojeni izvještaji 

Usvojeni su izvještaji o radu za prošlu godinu Komisije za administrativna pitanja Vlade FBiH, Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, Federalnog hidrometeorološkog zavoda, Federalnog agromediteranskog zavoda Mostar i Policijskog odbora za policijske službenike FBiH.

Također je usvojen završni izvještaj o implementaciji Gender akcionog plana Bosne i Hercegovine 2018-2022. u Federaciji BiH.

Vlada je potvrdila i da je JP BH Pošta Sarajevo dostavila izvještaj o radu Nadzornog odbora ovog privrednog društva za IV kvartal 2022. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.