MJESTO ŽELEĆA

Stanko iz okoline Žepča: U mom frižideru bi i miševi brzo ogladnili

On živi od 145 KM socijale i prinuđen je skupljati limenke kako bi ih prodao i nekako sastavio "kraj s krajem"

Stanko iz Želeće. Screenshot

S. S.

12.3.2023


Stanko Ignjatović iz Želeće kod Žepča ostao je poznat po tome što ga je lokalni šumar prijavio kao kandidata jedne stranke na prošlim izborima. 

Međutim niko se nije zapitao kako živi ovaj čovjek od 145 KM socijalne pomoći. Zašto mu nadležne službe ne rješavaju problem penzije pune četiri godine jer po onom što tvrdi, Stanko bi trebao dobiti zasluženu penziju.  On je kazao da bi u njegovom frižideru i miševi brzo ogladnili.

Malo je poznato da je Stanko godinu i po dana živio na smetlištu općine Žepče. Spavao, odijevao se i hranio sa smeća. U prostoriji dva sa dva imao je samo jedan kamin kojega mu je donio socijalni radnik.  Imao je i svog psa šnjucka kojega je naučio pjevati. Pas je poginuom, a Stanko mu planira u svom dvorištu izgraditi spomenik. 

On živi od 145 KM socijale i prinuđen je skupljati limenke kako bi ih prodao i nekako sastavio "kraj s krajem". Svi koji žele pomoći Stanka mogu to učiniti uplatom putem Western union banke na adresu: Stanko Ignjatović, Želeće b.b. 72230 Žepče BiH. mobitel: 063 058 127.

Više pogledajte u videoreportaži Srećka Stipovića.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.