U 10 SATI SJEDNICA

Narodna skupština RS sutra bira tri ministra u Vladi RS

Novi ministri će položiti svečanu zakletvu u Narodnoj skupštini, kao i novi narodni poslanici Zoran Kokanović (SP) i Tomica Stojanović (SDS)

Sa ranije održane sjednice. Printscreen

A. O.

13.3.2023

Druga redovna sjednica Narodne skupštine RS planirano je da bude održana sutra s početkom u 10 sati.

Kolegij Narodne skupštine na današnjoj sjednici utvrdio je izmjene i dopune predloženog dnevnog reda Druge redovne sjednice, usvojenog 3. marta 2023. godine.

Na konačan prijedlog dnevnog reda druge redovne sjednice uvrštene su dvije nove tačke: Prijedlog odluke o izboru sudija Ustavnog suda RS i Prijedlog odluke o izboru ministara u Vladi RS.

Polaganje zakletve 

Predsjednik Vlade RS Radovan Višković predložio je da se Danijel Egić izabere za ministra rada i boračko-invalidske zaštite u Vladi RS, Selma Čabrić za ministra porodice, omladine i sporta u Vladi RS i Denis Šulić za ministra trgovine i turizma u Vladi RS.

Novi ministri će položiti svečanu zakletvu u Narodnoj skupštini, kao i novi narodni poslanici Zoran Kokanović (SP) i Tomica Stojanović (SDS).

Povučena tačka 

Na zahtjev Vlade RS, sa predloženog dnevnog reda Druge redovne sjednice povučena je tačka Konsolidovani izvještaj o izvršenju Budžeta RS za period 1. 1 – 30. 6. 2022. godine.

Na zahtjev SDS, Kolegijum je tačku - Izbor potpredsjednika Narodne skupštine RS sa druge tačke predloženog dnevnog reda pomjerio na pretposljednju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.