POTPISAN UGOVOR

Općina Ilidža uradila novi korak: Slijedi aviosnimanje KO Hrasnica i Butmir

Na ovaj način jasno pokazujemo i potvrđujemo našu opredijeljenost da imamo usklađene podatke za adekvatnije prostorno planiranje, rekao je Muzur

Sa potpisivanja. Općina Ilidža

A. O.

14.3.2023

Nakon okončanog avionskog snimanja katastarskih općina Vlakovo, Osjek, Blažuj, potpisom ugovora s Federalnom upravom za geodetske i imovinsko-pravne poslove i konzorcijem Geobiro Konjic i Geodet Sarajevo, Općina Ilidža napravila je novi korak u realizaciji historijskog projekta obnove premjera na području ove općine.

- S obzirom na to da su radovi na obnovi premjera KO Vlakovo završeni dobiveni podaci već u maju ove godine biti u službenoj upotrebi, što predstavlja jednu potpuno novu vrijednost i potpuno novi način evidencije o nekretninama - kazao je načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur nakon današnjeg potpisa ugovora.

Pored navedenog finalizirat će se radovi za područje KO Osjek i KO Blažuj, a već od ove jeseni, u roku od mjesec dana, bit će realizovano avionsko snimanje KO Hrasnica i KO Butmir.

Ukupna vrijednost ugovora koji je potpisan danas iznosi blizu 900.000 KM.

- Na ovaj način jasno pokazujemo i potvrđujemo našu opredijeljenost da imamo usklađene podatke za adekvatnije prostorno planiranje, bolje upravljanjem građevinskim zemljištem i drugim resursima lokalne zajednice - dodao je Muzur. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.