NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

U današnjem "Dnevnom avazu" čitajte: Crna lista uz teške optužbe

Bakirov pulen državi je priredio neviđenu blamažu

Naslovnica današnjeg "Dnevnog avaza". Avaz

Avaz.ba

16.3.2023

U današnjem izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH donosimo: Crna lista uz teške optužbe.

Stejt Department na crnu listu stavio još tri osobe iz BiH: Dragana Stankovića, direktora Uprave za geodestke poslove RS, narkobosa Edina Gačanina te bivšeg direktora OSA-e Osmana Mehmedagića Osmicu. Bakirov pulen državi je priredio neviđenu blamažu. Između ostalog, spominje se da je Osmica prisluškivao u korist SDA, prijetio i vršio pritisak na političke oponente, kao i bio umiješan u koruptivne radnje.

Fahrudin Radončić jedan je od rijetkih lidera u BiH koji su godinama unazad upozoravali na pogubno djelovanje Osmana Mehmedagića Osmice.

Komentar dana "Crni Osmica" napisao je glavni urednik "Dnevnog avaza Miralem Aščić.

Donosimo: Šta piše u obrazloženju odluke Stejt Departmenta. Novi crnolistaši potkopavali demokratiju radi lične i stranačke koristi.

Vijeće ministara danas usvaja izmjene Zakona o VSTV-u, prave se konkretni koraci na putu ka članstvu u EU. Radi se o jednom od 14 prioriteta naše zemlje ka EU integracijama. Konačnu riječ morat će dati Parlament BiH.

Ličnost dana je Erling Haland, fantastični napadač Mančester Sitija. U posljednjoj utakmici Lige prvaka protiv Lajpciga postigao je pet golova.

Donosimo intervju s Draginjom Vuksanović-Stanković, kandidatkinjom za predsjednicu Crne Gore. RS nikad neće biti država, poručuje Vuksanović-Stanović. Ističe da je autentična predstavnica građanske, evropske, multietničke i pro-NATO Crne Gore.

Poslodavci i sindikati nezadovoljni. Ništa od viših plata radnicima. Na sjednici nisu ni razmatrani prijedlozi koji bi omogućili povećanje plata.

Trosatan program na Radioteleviziji Bosne i Hercegovine. 150 poznatih učestvovat će u humanitarnoj misiji za pomoć za Turskoj i Siriji.

Nastavlja se trakavica zbog urušavanja zgrade na Marindvoru. Na trasi od Muzeja do Skenderije ogromne gužve, građani ogorčeni. U vrijeme kada građani i đaci idu u školu, dolazi do potpune blokade kretanja autobusa, navode iz "Centrotransa“.

Studentica i njen momak iz Brčkog pomogli ubicama u Srbiji. Bosanska namamila Eskobara. Azra Šabanović ukrala Golf, koji su koristili ubice, Marko Pjanović u bijegu.

Pola godine od hapšenja, optužena Đugumova narkogrupa. Osim droge, Đugumu i ostalima na teret se stavljaju iznuda, aktiviranje eksplozivnih naprava, podstrekavanje na ubistvo te navođenje na prostituciju.

I ove godine problemi za proizvođače jagodastog voća, malinari zbog niske otkupne cijene primorani zatvoriti plantaže.

Bosnalijek i Abdi Ibrahim potpisali ugovor o saradnji, počinje plasman proizvoda na tržište Turske.

Na Jet Setu reditelj Aleš Kurt govori o novim projektima, politici i stanju u BiH. Ističe da puno više strahuje od globalne krize nego ove u BiH.

Dina Levačić, hrvatska plivačica koja je ostvarila svjetski podvig govori za "Avaz“. Najmlađa je žena u historiji koja je preplivala svih sedam izazova na planeti u daljinskom plivanju.

Erlingu Halandu samo je nebo granica. Otac mu je bio fudbaler, ali ima gene i majke sedmobojke. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.