POŽELIO IM SREĆU

Oglasio se Efendić nakon ostavki u SBiH u Tuzlanskom kantonu

To nije bio dobar primjer rada jedne lokalne organizacije i ne može postati model našeg djelovanja, naveo je

Semir Efendić. Printscreen

H. J. I.

17.3.2023

Semir Efendić, predsjednik Stranke za BiH oglasio se nakon što su ovu stranku napustili brojni članovi u Tuzlanskom kantonu.

- Na oktobarskim izborima SBiH je u Tuzlanskom kantonu dobila oko 11 hiljada glasova, od toga oko tri hiljade u Živinicama. Da u Živinicama nismo dobili ni jedan glas, i dalje bi kao stranka u Skupštini kantona imali dva mandata - naveo je.

Način vođenja izborne kampanje

Ističe da je načinom vođenja izborne kampanje od ove gradske organizacije, kao i očitim narušavanjem regularnosti procesa prebrojavanja glasova, a što je CIK utvrdio ponovnim prebrojavanjem glasova za jedan broj biračkih mjesta u ovom gradu, došlo se do toga da su oba zastupnika SBiH u Tuzlanskom kantonu u ovom mandatu iz Živinica.

- Cilj ove aktivnosti bio je preuzimanje kantonalne organizacije stranke kako bi cijela kantonalna organizacija počela djelovati kako je do sada djelovala organizacija u Živinicama. To nije bio dobar primjer rada jedne lokalne organizacije i ne može postati model našeg djelovanja. Svima koji su odlučili krenuti svojim putem želimo sreću u daljem radu - poručio je Efendić.

Ostali bez zastupnika

Podsjećamo, Stranka za BiH ostala je bez zastupnika u Skupštini Tuzlanskog kantona, gradskih vijećnika u Živinicama, Tuzli i Lukavcu i nekoliko stotina članova u Tuzlanskom kantonu.

Ovo je ozvaničeno danas na press konferenciji u Živinicama koju je sazvao Asmir Hasić, kantonalni zastupnik, predsjednik Gradskog savjeta SBiH u Živinicama i član Predsjedništva stranke koji je ove sedmice suspendovan odlukom Predsjedništva SBiH.

- Od danas više nismo članovi SBiH i da podnosimo ostavke na sve stranačke funkcije - saopćio je na današnjoj press konferenciji Asmir Hasić.

Dva zastupnika u Skupštini TK će djelovati kao nezavisni, ali će biti dio vladajuće koalicije koju još čine SDA, DF, PDA (dva zastupnika koja djeluju sa SDA) i SD.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.