PROBLEMI U SPROVOĐENJU

Bijeljinci na referendumu danas glasaju o opozivu gradonačelnika

Građani se mogu izjasniti na jednom od 183 biračka mjesta koja su otvorena do 19 sati

Glasanje u Bijeljini. Aleksandar Golić / Bijeljina.com

A. O.

19.3.2023

Građani Bijeljine danas su na biralištima, a na referendum odlučuju o opozivu gradonačelnika Ljubiše Petrovića koji dolazi iz SDS.

Pravo glasa ima oko 112.000 birača, koji se izjašnjavaju o referendumskom pitanju koje glasi: “Da li ste za opoziv (smjenu) gradonačelnika grada Bijeljine Ljubiše Petrovića”, a glasa se “za” opoziv ili “protiv” opoziva.

Referendum se sprovodi prema Pravilniku o načinu za sprovođenje opoziva, a drugostepeni organ je Republička izborna komisija RS koja daje potvrdu rezultata, a ako opoziv prođe Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine odlučit će o datumu vanrednih izbora za gradonačelnika Bijeljine.

Građani se mogu izjasniti na jednom od 183 biračka mjesta koja su otvorena do 19 sati.

Predsjednica Komisije za sprovođenje opoziva gradonačelnika Bijeljine i predsjednica Gradske izborne komisije Dijana Savić-Božić tvrdi da rade u nemogućim uslovima zbog opstrukcija Petrovića.

- Na biračkim mjestima se pojavljuju problemi od strane posmatrača SDS-a koji blokiraju rad biračkih odbora jer glasačke kutije nisu okrenute kako odgovara - izjavila je Savić-Božić.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.