BIVŠI DIPLOMATA

Pašić: Opskurni Bakir kaže da se njegov babo borio protiv Titovog etničkog čišćenja, nevjerovatno!

Da je, ne dao Bog, pobijedio fašista Draža s istoka ili fašista Pavelić sa zapada, ne bi bilo ni babe ni sina, prokomentarisao je Pašić

Arhiv

D. H.

20.3.2023

Penzionisani diplomata i dugogodišnji ambasador Bosne i Hercegovine Edhem Pašić prokomentarisao je gostovanje ministra vanjskih poslova BiH Elmedina Konakovića u emisiji “Nedjeljom u 2” na HRT-u.

Posjeta poslije štetočinske politike

- Pomno sam sagledao današnji intervju ministra Konakovića, kod Stankovića, diplomatski briljantan, presude, UZP, sve je stavio u crno krilo poglavniku Tuđmanu, koji je banovski sanjao uništiti Bosnu.

Poslije sklerotične, anahrone, retrogradne, opskurne umreženosti divljenja prema Lavrovu i Iranu, energija Konakovića obećava moderni uznos ove drevne Zemlje u društvo prosvijećenih naroda, iz kojeg je skrajnuta i našim neznanjem i političkim katastrofalnim zabludama, pogrešnih procjena.

Sinoć opskurni partijski lider poručuje da se njegov babo borio protiv Titovog etničkog čišćenja. Nevjerovatno, promašena tema do boli. Da je, ne dao Bog, pobijedio fašista Draža s istoka ili fašista Pavelić sa zapada, ne bi bilo ni babe ni sina.

Dižemo glavu poslije odlaska Turaka

Tito nas idejom zajedništva afirmiše, obrazujemo se i dižemo glavu prvi put poslije odlaska Turaka… Spašava nas od podmuklih predatora Beograda i Zagreba, spašava državu Bosnu i govori ponosan državnicima svijeta (bio sam svjedok): “od svih republika moje zemlje, Bosna mi je, sa svojom vjekovnom multikulturom najviše na duši, tamo u toj tako velikoj i ponosnoj Bosni doživljavam najveću inspiraciju da sa miroljubivim državnicima svijeta unapređujemo N pokret, koji čuva mir i osigurava ravnopravnu saradnju među narodima”.

Na kraju, Konakovićeva iskrena bosanska energija će ogoliti do kraja sve ultraše koji licemjerno već godinama demonski rade protiv Bosne i brutalno gaze našu ljudskost.

Konaković ima damar diplomate, elokventan, iskren, svebosanac. Zaslužuje podršku svih časnih građana Bosne, međunarodnih faktora, samo tako ovu zemlju možemo, konačno izvući iz zahrđalih, zaraženih ralja kleronacionalnih podjela. Bravo, naveo je Pašić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.