HOTEL BRISTOL

Konaković se sastao sa članovima NiP-a u Mostaru

Konaković je govorio o svojim prvim aktivnostima kao ministra vanjskih poslova te prisutne upoznao sa aktuelnom političkom situacijom

Sa održanog okruglog stola. Narod i pravda

H. J. I.

18.3.2023

Večeras je u sali hotela Bristol, u organizaciji gradske organizacije "Narod i Pravda Mostar" održan okrugli sto sa ministrom vanjskih poslova BiH i predsjednikom NiP-a BiH Elmedinom Konakovićem. 

Tokom njegovog razgovora sa prisutnima (članovima, simpatizerima, građanima Mostara), ministar Konaković govorio je o svojim prvim aktivnostima kao ministra vanjskih poslova te prisutne upoznao sa aktuelnom političkom situacijom i procesom formiranja vlasti na svim nivoima.

Budući projekti i inicijative

Također, govorio je i o stanju koje je zatekao u ministarstvu vanjskih poslova ali i budućim projektima, inicijativama itd. Naglasio je da je najvažnije da se desi promjena na nivou Federacije BiH, tačnije, mora se desiti rasterećenje realnog sektora, zdravstva, obrazovanja i turizma. Istakao je da su sve optužbe sistema koji svake godine otjera grad ljudi van BiH "pale u vodu" s obzirom na to da za navedene nema dokaza. Još jednom je istakao da je koalicija na nivou Federacije BiH jako čvrsta i stabilna te da će uskoro biti poznata imena ministara u Vladi FBiH.

Pored Konakovića, prisutnima se obratio i predsjednik gradske organizacije NiP-a Mostar i zastupnik u Vladi HNK Omer Hujdur koji je izričito kazao kao NiP Mostar ili NiP HNK neće ići u vlast pod bilo koju cijenu, odnosno, sa onima koji nemaju jasan plan i program djelovanja te sa onima koji će htjeti oslabiti položaj Bošnjaka ali i svih drugih naroda na ovim prostorima.

Konaković se sastao sa privrednicima u HNK

Nakon okruglog stola, održan je i sastaak ministra Konakovića sa privrednicima HNK koji su se odazvali u značajnom broju. Ministar Konaković iznio je svoja lična opažanja o ekonomiji u BiH kazavši kako je težak ambijent za rast realnog sektora u našoj zemlji. Istakao je i da je politička stabilnost olakšica za razvoj privrede te da će se zalagati za relaksiranje nameta za realni sektor. U nastavku sastanka privrednici su učestvovali u razgovoru sa ministrom postavljajući pitanja i iznoseći svoje zahtjeve.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.