SARAJEVO

Ministar Hurtić sastao se s ambasadorom Švicarske Hunom

Na sastanku je razgovarano o brojnim zajedničkim projektima koji su realizovani u proteklom periodu

Sa današnjeg sastanka. Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice

H. J. I.

21.3.2023

Ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Sevlid Hurtić, danas je primio u posjetu ambasadora Švicarske Konfederacije u Bosni i Hercegovini Daniela Huna (Hunn).

Na sastanku je razgovarano o brojnim zajedničkim projektima koji su realizovani u proteklom periodu, a koji se odnose na migracije, bh. dijasporu i Regionalni stambeni program, koji se privodi kraju i koji je jedan od uspješnijih projekata.

Švicarska jedan od najvećih donatora

Ministar Hurtić se zahvalio Švicarskoj, koja je jedan od najvećih donatora u našoj zemlji, za svu pomoć koju je pružila Bosni i Hercegovini. Istakao je važnu podršku Švicarske u reformskim procesima i na putu naše zemlje ka EU, dodajući da je ova zemlja bitan vanjskotrgovinski partner, te da je u 2021. godini bila vodeći investitor u Bosni i Hercegovini.

Ministar je naglasio da je naša zemlja izuzetno zainteresovana za nastavak projekata iz oblasti migracija i dijaspore, te da će Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice biti na raspolaganju u punom kapacitetu za sve buduće projekte.

Važnost bh. dijaspore

Ambasador Hun je naglasio da je Bosna i Hercegovina zemlja koja ima velike potencijale, te istakao važnost bosanskohercegovačke dijapore u Švicarskoj, dodajući da će njegova zemlja nastaviti podržavati napredak Bosne i Hercegovine.

S ciljem očuvanja dostignutog stepena saradnje, naglašena je važnost organizovanja redovnih zajedničkih sastanaka o svim temama, na kojima bi se analizirao stepen dostignute saradnje i predlagala rješenja za unapređenje. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.