SATIRIČNI TEKST

Osmica će biti šef osiguranja u Centrali SDA

Prvi saradnik Osmana Mehmedagić bit će uposlenik KJKP Rad Adnan Lingo

Osman Mehmedagić Osmica. Avaz

S. S.

27.3.2023

Medij Pressmedia napisao je tekst satiričnog karaktera o tome kako će smijenjeni direktor OSA-e Osman Mehmedagić Osmica postati šef osiguranja Centrale SDA.

Njihov tekst prenosimo u nastavku:

Smijenjeni direktor OSA BiH Osman Mehmedagić zvani Osmica, koji je nedavno zbog povezanosti s kriminalnim organizacijama i urušavanja državnih institucija završio na američkoj crnoj listi, uskoro će dobiti novo zaposlenje.

Kako saznajemo Bakir Izetbegović naredio je sekretaru SDA Halidu Genjcu da sklopi s Osmicom ugovor prema kojem će čovjek s američke crne liste biti angažovan na zaštiti objekta Centrale SDA koja se nalazi odmah preko puta zgrade OSA BiH u kojoj je dva mandata vršio zloupotrebe.

Navodno je Osmica spominjao kako će upravo s te lokacije moći gledati ko ulazi u OSA BiH, a isto tako da će se lakše viđati sa svojim doušnicima koje je u proteklih nekoliko godina zaposlio u državnu instituciju.

Prvi saradnik Osmana Mehmedagić bit će uposlenik KJKP Rad Adnan Lingo kojeg je čovjek s američke crne liste za vrijeme mračnog mandata angažovao na poziciji bota zaduženog za blaćenje političkih protivnika.

- Sjedit čemo u istoj kuči. Ja ču bit prvi od Osmana - pohvalio se nedavno prijateljima Lingo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.