KRADLJIVAC GLASOVA

Od koga braća Crnomerović čuvaju predloženog ministra Anela Kljaku

Kako „Avazu“ otkrivaju policijski izvori braća Crnomerović odrađuju prljave poslove za Kljaku kao što su izborne krađe, ucjene i druga krivična djela

Anel Kljako. NES

Miralem  Aščić

28.3.2023

Prema policijskim saznanjima Admir Lerić se bavi kamatarenjem preko kojeg je zaradio dosta novca, trenutno je zaposlen u Pošti gdje ga je zaposlio Anel Kljako, koji je zajedno s bratom Nerminom funkcioner NES-a. 

Anel Kljako je danas predložen ispred te stranke za ministra trgovine. Od ranije je poznat po brutalnoj krađi glasova na lokalnim izborima u Mostaru.

Prema istim saznanjima Esmera Crnomerovića je također Anel Kljako zaposlio u Pošti, a nakon toga u Kazneno-popravnom zavodu Mostar, gdje je došao preko Muje Trbovića.

Nije to bilo dovoljno, pa je ovaj mostarski funkcioner NES-a pomagao i Trbovića da postane član Nadzornog odbora Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom.

Kako "Avazu" otkrivaju policijski izvori braća Crnomerović odrađuju prljave poslove za Kljaku kao što su izborne krađe, ucjene i druga krivična djela. Osim toga, braća Crnomerović su pratnja, odnosno tjelesna zaštita Anela Kljake.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.