FUNKCIONER SDA

Abdić Tigar komentarisao presudu Novaliću: Želim mu da još dugo obavlja dužnost premijera

Kazao je da bi i on očekivao da Fadil Novalić podnese ostavku da nije Ambasada SAD-a proglasili tužioce iz ovog predmeta za heroje

Facebook

6.4.2023

Zastupnik SDA u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH Hamdija Abdić Tigar na današnjoj sjednici raspravljao je o presudi premijeru FBiH Fadilu Novaliću, koji je jučer prvostepeno osuđen na četiri godine zatvora zbog afere „Respiratori“.

Kazao je da bi i on očekivao da Fadil Novalić podnese ostavku da nije Ambasada SAD-a proglasili tužioce iz ovog predmeta za heroje.

- Tražili bi to da nije bilo preglasavanja od onih koji su prije mjesec pričali da nema osnova da se donese presuda, a u zadnjih 15 dana uz pritiske, a znamo ko je vršio pritiske iz određenih ambasada, oni su presuđeni. Meni je drago da nije presuđena Jelka Miličević, ali mi vidimo šta se radi i na koji način. Mi znamo da potpis nije bio od Fadila Novalića, nego od Jelke Miličević – rekao je Abdić.

Dodao je da je mišljenja da je Jelka Miličević radila dobro svoj posao i da je htjela dobro građanima BiH.

- Nije dokazano da su njih dvoje stekli imovinsku korist, da nijedan premijer zbog toga nije osuđen. Želim još dugo premijeru Novaliću da obavlja dužnost premijera - dodao je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.