USPJEŠNA AKTIVNOST

Služba za poslove sa strancima protjerala dva strana državljanina: Bili povezani s kriminalom

Nakon provedenih svih aktivnosti iz nadležnosti Službe, ova lica su protjerana i udaljena sa zabranom povratka u BiH u periodu od pet godina

Inspektori službe. Facebook

A. O.

11.4.2023

Inspektori Službe za poslove sa strancima kontinuirano u saradnji s drugim nadležnim organima nastavljaju preduzimati sve neophodne operativne mjere i radnje na području Bosne i Hercegovine s ciljem pronalaska sigurnosno interesantnih osoba koje ne poštuju zakonske propise, navode u saopćenju.

- S tim u vezi, na lokalitetu grada Sarajeva, pravovremenom i koordiniranom akcijom inspektora za strance, izvršeno je lociranje i pronalazak dva lica i to državljanina Iraka inicijala S.S. i državljanina Turske inicijala E.C.

Prema raspoloživim informacijama Službe za poslove sa strancima, riječ je o osobama povezanim s organizovanim kriminalom i predstavljaju prijetnju sigurnosnom sistemu BiH, gdje se državljanin Iraka smatra jednim od organizatora međunarodnog lanca krijumčarenja ljudima na zapadno balkanskoj ruti i koji je ilegalno ušao u BiH.

Nakon provedenih svih aktivnosti iz nadležnosti Službe, ova lica su protjerana i udaljena sa zabranom povratka u BiH u periodu od pet godina.

Služba će i u narednom periodu u saradnji s drugim nadležnim kako domaćim, tako i međunarodnim sigurnosnim organima, preduzimati ovakve i slične aktivnosti kojima je prioritetni cilj otkrivanje i sprečavanje neregularnih migracija te samim tim davanje doprinosa zaštiti ukupne sigurnosti građana na području BiH - saopćeno je iz SPS.   

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.