RANGIRANI PO GRUPAMA

VSTV dostavio Domu naroda Parlamenta FBiH listu kandidata za sudiju

Osim toga, dostavljeno je i Mišljenje Ustavnog suda FBiH

VSTV. Fena

H. J. I.

14.4.2023

Visoko sudsko i tužilačko vijeće (VSTV) BiH dostavilo je rukovodstvu Doma naroda Parlamenta FBiH prijedlog kandidata za sudiju Ustavnog sud FBiH. 

Rangirani u četiri grupe

Osim toga, dostavljeno je i Mišljenje Ustavnog suda FBiH. Naime, VSTV je nakon provedene procedure 29. decembra 2022. godine Uredu predsjednika FBiH dostavilo prijedlog kandidata za Ustavni sud FBiH koji je usvojen na sjednici održanoj 22. decembra.

Prvu grupu, sa ocjenom odličan, čine Jasminka Džumhur, Monika Mijić i Senad Osmić.

Drugu grupu, sa ocjenom vrlo dobar, čine Boris Barun, Tanja Hadžagić, Izmir Hadžiavdić, Željko Škarica i Samir Zuparević. U grupu tri, sa ocjenom dobar, spada Ramo Ljevaković, dok je u četvrtoj grupi, sa ocjenom zadovoljava, Danijela Osenik-Saller.

U dalju proceduru ulazi osam kandidata

Ustavni sud FBiH dostavio je Mišljenje Visokom sudskom i tužilačkom vijeću (VSTV) BiH o listi kandidata koji ulaze u izbor za sudiju Ustavnog suda FBiH.

Naime, prema Mišljenju Ustavnog suda FBiH u dalju proceduru bi trebali ići kandidati koji spadaju u prvu i drugu grupu, odnosno osam kandidata koji su dobili ocjenu odličan i vrlo dobar, dok lista kandidata ne bi trebala uključivati one koji su ocijenjeni nižom ocjenom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.