POTPREDSJEDNIK SDP-A

Mijatović: Počeo je posljednji čin odbrane od pada dva nacionalna režima

Pozivam sve političke faktore koji još nisu okupljeni oko ova dva režima, da razmisle o svojim budućim odlukama, rekao je Mijatović

Vojin Mijatović. Facebook

H. J. I.

15.4.2023

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović oglasio se na Facebooku gdje istakao da slijedi najveća poslijeratna kriza u BiH sa neizvjesnim krajem.

- Predugo sam u politici i imam sasvim dovoljno godina i iskustva da mogi napraviti procjenu.

Počeo je posljednji čin odbrane od pada dva nacionalna režima, jednog koji vodi SNSD i drugog koji vodi SDA.

Poziv na okupljanje

Ovih dana će biti intezivirano i uslijedit će sveopšti poziv na srpsko i bošnjačko okupljanje.

Mjesecima se pravi priprema u medijima kako su sa jedne strane ugroženi Srbi i Republika Srpska od zapada i političkog Sarajeva, a sa druge strane Bošnjaci i Bosna i Hercegovina od Beograda, Zagreba i zapada.

Naravno ovo je sve brutalna laž i zloupotreba naroda, građana, države za rad ostanka na vlasti i ličnih interesa u službi kriminala i korupcije.

Mogući konflikt kao ishod

Nažalost gotovo sam siguran da će mnogi krenuti u ovom smjeru i da će pod borbom za RS ili borbom za BiH uvesti državu u najveću poslijeratnu krizu sa mogućim konfliktom kao ishodom.

Ne postoji varijanta da prihvatim ni jednu od ovih opcija, vi zajedno prizivate podjelu, sukob i mogući rat, svi normalni i čestiti ljudi BiH moraju se brutalno suprotstaviti ovome ili nam slijedi najcrnji scenario.

Pozivam sve političke faktore koji još nisu okupljeni oko ova dva režima, da razmisle o svojim budućim odlukama, ukoliko se dogodi ova vrsta okupljanja na dvije strane, svi ćemo biti odgovorni za crni scenario koji slijedi - napisao je Mijatović na Facebooku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.