TUZLA

U džamiji "Kralj Abdullah" upriličena svečanost povodom mubarek noći Lejletul-kadr

Vaz je kazivao muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović

Klanjanje teravije u džamiji Kralja Abdulaha - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2
N. H.

17.4.2023

Muslimani u Bosni i Hercegovini, regiji i svijetu večeras obilježavaju 27. noć mjeseca ramazana - Lejletu-l-kadr, noć koja je vrijednija od hiljadu mjeseci.

Prema Takvimu Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Lejletul-kadr je nastupio u akšam, u ponedjeljak, 17. aprila 2023. godine. 

Povodom nastupanja ove mubarek noći centralna svečanost za područje Muftiluka tuzlanskog i Medžlisa Islamske zajednice Tuzla upriličena je večeras poslije teravih-namaza u Džamiji „Kralj Abdullah“. 

Vaz je kazivao muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović. Tokom programa se obratio glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Tuzla hafiz Ahmed-ef. Huskanović. 

Klanjanje teravije u džamiji Kralja Abdulaha - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Mubarek noć Lejletul-kadr muslimani svakog ramazana dočekuju radosna srca i puni nade u oprost grijeha. Muhammed, alejhi selam, je rekao: "Ko provede Lejletul-kadr u ibadetu, vjerujući u njen blagoslov, nadajući se nagradi Allaha, dželle šanuhu, biti će mu oprošteni prijašnji grijesi."

U ovoj mubarek noći spuštaju se meleki zbog "odluke svake" koje On, Milostivi i Svemogući, donosi shodno svome apsolutnom znanju i moći. Noć Kadr provodi se u cjelovečernjem ibadetu, dobrovoljnim namazima, skrušenim dovama i zikru.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.