FEDERALNI MINISTAR

Čampara: Ohrabrujuće zvuče poruke Nešića da rata neće biti

Takve poruke političara iz svih političkih stranaka, bez obzira iz kojeg entiteta dolazili, trebaju nam svima, rekao je Čampara

Aljoša Čampara. Fena

H. J. I.

24.4.2023

Federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara odgovorio je Nenadu Nešiću, ministru sigurnosti BiH. 

- Ohrabrujuće zvuče poruke ministra sigurnosti BiH Nenada Nešića da rata neće biti i da o ratu mogu govoriti samo "usijane glave". Takve poruke političara iz svih političkih stranaka, bez obzira iz kojeg entiteta dolazili, trebaju nam svima i ja pozdravljam njegov ovakav javni istup - kazao je Čampara.

Istakao je da posebno ohrabruju njegovi pozivi na poštivanje ustavno-pravnog poretka jer je tačno da niko nema tapiju u Bosni i Hercegovini, jer ona je država i Srba i Hrvata i Bošnjaka kao i svih ostalih građana.

- Radujem se ako će ministar Nešić ostati na braniku ustavno-pravnog poretka BiH kako je to demonstrirao svojom današnjom reakcijom. Ministar je u pravu kada konstatuje da je Republika Srpska entitet u sastavu države Bosne i Hercegovine. I u tom statusu će i ostati. To prenesite političkim strankama iz RS - poručio je Čampara.

Na kraju je još jednom pozvao nositelje izvršnih i zakonodavnih funkcija da zamjene toksičnu retoriku sa zajedničkim radom na jačanju ekonomije i poboljšanju života građana Bosne i Hercegovine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.