MINISTAR SIGURNOSTI BIH

Nešić u posjeti Goraždu: Sigurnosna situacija u BPK-u na visokom nivou

Upoznati smo da je BPK Goražde jedna od ruta migranata i sa Ministarstvom sigurnosti se razmjenjuju informacije, rekao je Nešić

Detalj sa sastanka u Goraždu. Fena

FENA

25.4.2023

Ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić danas je posjetio Bosanskopodrinjski kanton (BPK) Goražde gdje je s premijerom tog kantona Edinom Ćulovom, ministrima u Vladi BPK i gradonačelnikom Goražda Ernestom Imamovićem razgovarao o sigurnosnoj situaciji u tom dijelu države i mogućnostima međusobne saradnje.

Poziv premijera

Nešić je naglasio da je posjeta uslijedila na poziv premijera BPK te je izrazio zadovoljstvo činjenicom da je bezbjednost u tom kantonu na visokom nivou.

- Upoznati smo da je BPK Goražde jedna od ruta migranata i sa Ministarstvom sigurnosti se razmjenjuju informacije o njihovom kretanju i mogu reći da mi u ovom trenutku nemamo bezbjedonosnih izazova što se tiče samog kantona i Grada Goražda. Dogovorili smo da naša saradnja bude što bolja i da zajedno radimo na bezbjednosti građana BPK Goražde - kazao je Nešić.

Najavio je da će ministarstvo sigurnosti učiniti sve da ta sigurnost bude na visokom nivou.

- U tom smislu sarađivat ćemo zajedno profesionalno i raditi na osposobljavanju policije BPK Goražde gdje će Ministarstvo sigurnosti pomoći u domenu svojih nadležnosti i ovlaštenja, kako bi bili što bolje opremljeni - poručio je Nešić.

Podrška ministarstva

Posjetom ministra sigurnosti BiH zadovoljan je i premijer BPK Goražde Edin Ćulov.

- Zahvalni smo ministru na dolasku i dogovarali smo našu buduću saradnju, razgovarali o podršci Ministarstva sigurnosti BPK Goražde. Prezentovali smo našu sigurnosnu situaciju koja je zadovoljavajuća, sarađujemo s okolnim općinama, nema nikakvih problema - kazao je Ćulov.

Državni ministar sigurnosti u pratnji domaćina obišao je i privredne subjekte namjenske industrije u industrijskoj zoni “Pobjeda”.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.