DOBILI OPOMENU

Sindikat Brčko distrikta napustio prostorije koje su koristili godinama

Predsjednik Sindikata Brčko distrikta Igor Babić potvrdio je da su napustili prostorije

Sindikat Brčko. Fena

FENA

29.4.2023

Pravobranilaštvo Brčko distrikta uputilo je Sindikatu Brčko distrikta opomenu pred utuženje ukoliko u roku od 30 ne napuste poslovni prostor koji koriste, a koji je u vlasništvu Vlade Distrikta, što su predstavnici brčanskog Sindikata juče i učinili.

U obrazloženju Pravobranilaštva stoji da je o strane Kancelarije za upravljanje javnom imovinom upućen zahtjev za pokretanje parničnog postupka radi iseljenja i predaje u posjed, protiv Sindikata Brčko distrikta, poslovnog prostora u ulici Trg pravde br. 6 Brčko koji sindikalci godinama koriste.

- S obzirom da nam niste dostavili podatak o pravnom osnovu po kojem koristite navedeni poslovni prostor, te molimo da se u roku od mjesec dana iselite iz prostora Brčko distrikta koji trenutno koristite te predmetni prostor oslobodite od lica i stvari -navodi se u opomeni Pravobranilaštva koju je potpisao zamjenik Pravobranioca Brčko distrikta.

Predsjednik Sindikata Brčko distrikta Igor Babić potvrdio je da su napustili prostorije koje su koristili godinama želeći da i na taj način ispoštuju zakonsku regulativu.

On je rekao da će članovi o novoj lokaciji gdje će biti sjedište brčanskog Sindikata biti naknadno obaviješteni.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.