PREMIJER FBIH

Nikšić uputio čestitku povodom Prvog maja: Ovaj dan je podsjetnik na važnost unapređenja položaja radnika

Pred nama je period u kojem trebamo zajedno raditi kako bi osigurali uslove za nova radna mjesta, posebno mladim ljudima, istakao je Nikšić

Nermin Nikšić. N. Šaljić

H. J. I.

30.4.2023

Novoimenovani premijer Federacije BiH Nermin Nikšić, u svoje i uime Vlade Federacije BiH, povodom Prvog maja, Međunarodnog praznika rada, uputio je čestitku, u kojoj je izrazio želju da se poštuje dostojanstvo svakog radnika, te unaprijede uslovi rada, kao i životni standard građana.

Položaj radnika

- Prvi maj ujedno je i podsjetnik na važnost unapređenja položaja radnika u našoj zemlji.

Neka nam ovaj praznik bude dodatni podstrek na putu jačanja radničkih prava, sigurnosti na radnom mjestu, te stvaranja boljih uslova rada, ali i pravednog i poštenog sistema plaća.

Pred nama je period u kojem trebamo zajedno raditi kako bi osigurali uslove za nova radna mjesta, posebno mladim ljudima, te poboljšali životni standard svakog građanina.

Prioriteti Vlade FBiH

To je jedan od prioriteta u radu nove Vlade Federacije BiH i nemam sumnje da prve rezultate uskoro nećemo postići.

Uz zahvalnost svima koji svojim trudom i zalaganjem naše društvo čine prosperitetnim i ljepšim mjestom za život, svim građankama i građanima Bosne i Hercegovine želim sretan Praznik rada - navodi se u prvomajskoj čestitki premijera Nikšića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.