VANREDNA SJEDNICA VLADE

Potvrdio Višković: U RS sutra dan žalosti zbog tragedije u Beogradu

Višković je istakao da su zaduženi ministarstva prosvjete i kulture i unutrašnjih poslova da pripreme informaciju o stanju maloljetničke delikvencije

Sa današnje vanredne sjednice Vlade RS. Srna

H. J. I.

4.5.2023

U Republici Srpskoj sutra će biti dan žalosti zbog tragedije u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu u kojoj je ubijeno osmero učenika i radnik obezbjeđenja, a šestero djece i nastavnik su ranjeni, odlučila je danas Vlada RS na vanrednoj sjednici u Banjoj Luci.

Stanje maloljetničke delikvencije u RS

Premijer RS Radovan Višković istakao je da su zaduženi ministarstva prosvjete i kulture i unutrašnjih poslova da pripreme informaciju o stanju maloljetničke delikvencije u RS.

- Nažalost, u posljednjim godinama imamo pogoršanje stanja kada je riječ o maloljetničkoj delikvenciji. Policija će pojačano dežurati ispred škola u RS - rekao je na konferenciji za novinare nakon vanredne sjednice Vlade Srpske.

Sjednici prisustvovali Dodik i Cvijanović

Sjednici su prisustvovali i predsjednik RS Milorad Dodik, predsjednik Narodne skupštine RS Nenad Stevandić i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović.

U pucnjavi u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu jučer je ubijeno osmero učenika i radnik obezbjeđenja, a šestero djece i nastavnik su ranjeni.

Policija je uhapsila maloljetnog učenika čiji su inicijali K.K., koji je počinio zločin.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.