NA ILIDŽI

U Sarajevu regionalni susret poduzetnica: Jačanje saradnje i novi poslovni poduhvati

Osnovni cilj skupa je umrežavanje poduzetnica, identifikovanje prepreka i pronalaženje rješenja koja će olakšati poslovanje poduzetnica u BiH

Udruženje poslovnih žena u Bosni i Hercegovini po deveti put organizuje „Dane poduzetništva žena 2023“. Udruženje poslovnih žena u BiH

FENA

8.5.2023

Udruženje poslovnih žena u Bosni i Hercegovini po deveti put organizuje „Dane poduzetništva žena 2023“ koji će biti održan od 8. do 12. maja na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu i u hotelu Terme na Ilidži. 

Osnovni cilj skupa je umrežavanje poduzetnica, identifikovanje prepreka i pronalaženje rješenja koja će olakšati poslovanje poduzetnica u BiH.

Ovogodišnji Dani počinju danas Warm-up eventom „Žensko liderstvo“ na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu, na kojme učestvuju Benjamina Karić, gradonačelnica Grada Sarajeva, prof. dr. Jasmina Selimović, dekanica Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, prof. dr. Azra Hadžiahmetović, univerzitetska profesorica, bivša ministrica vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH i zastupnica u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope, Sabina Softić, partnerica u revizija i voditeljica Deloitte-ovog ureda u BiH te Hana Hadžiavdagić, novinarka i bh. influenserka.

Dva dana Sajma

Dani poduzetništva se nastavljaju na Ilidži, 11. i 12. maja, gdje će oba dana trajati Sajam poduzetništva žena na kojem će svoje proizvode i usluge predstaviti vrijedne bh. poduzetnice iz cijele Bosne i Hercegovine. Kako je osim uvezivanja i novih kontakata neophodno da poduzetnice stiču nova znanja i vještine, u četvrtak 11. maja bit će održane radionice.

Petak, 12. maj, je rezervisan za završnu konferenciju Dana poduzetništva žena, koja će se sastojati od tri panel diskusije, a konferenciju će otvoriti predsjednica Udruženja poslovnih žena u BiH Aida Zubčević, direktorica Finance in Motion BiH Mejra Juzubašić Bajgorić i članica GIZ gender focal pointa Šejla Mujačić.

Fokus ovogodišnjih Dana

Fokus ovogodišnjih Dana poduzetništva žena 2023 je povezivanje regionalnih i bh. poduzetnica, ali i onih iz dijaspore koje mogu unaprijediti zajedničke odnose i omogućiti bolji plasman domaćih proizvoda na inostrano tržište.

Realizaciju Dana preduzetništva žena 2023 su pomogli Entrepreneurship Academy power by EFSE, Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit – GIZ u Bosni i Hercegovini, Federalni zavod za zapošljavanje Federacije Bosne i Hercegovine, Investicijska fondacija „Impakt“, Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu, Prirodna izvorska voda „Leda“ d.o.o., Poslovne žene Bosne i Hercegovine, Radio M i Radiotelevizija Bosne i Hercegovine, saopćili su iz Udruženje poslovnih žena u BiH.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.