TUŽILAŠTVO KS

Predložen jednomjesečni pritvor za SDA-ovog ambasadora u Maleziji Senaida Memića

Memić je uhapšen jučer i tereti se za počinjenje krivičnog djela "zloupotreba položaja ili ovlaštenja"

Uhapšeni Senaid Memić. N. Šaljić / Avaz

Miralem  Aščić

12.5.2023


Postupajuće tužiteljice Tužilaštva KS predložile su Kantonalnom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora osumnjičenom ambasadoru BiH u Maleziji i nekadašnjeg SDA-ovom načelniku Ilidže Senaidu Memiću. 

Pritvor je predložen zbog opasnosti od bjekstva, zatim od opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke, prikriti dokaze i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

Podsjećamo, Memić je uhapšen jučer i tereti se za počinjenje krivičnog djela "zloupotreba položaja ili ovlaštenja". Kako je jučer objavio portal "Avaza," Memić je osumnjičen zbog nezakonite gradnje na području Ilidže u vrijeme dok je obnašao funkciju općinskog načelnika.

Također, Memić se sumnjiči da je mimo zakona odobravao određene dozvole za gradnju, posebno o pitanju visine objekata. Memića je Tužilaštvo KS uhapsilo, između ostalog, zbog dozvola za gradnju hotela “Regency” saudijskog investitora “Malak Group”.

Kako nam je rečeno iz Tužilaštva KS, saudijski investitor je 2013. godine dobio dozvolu za gradnju objekta koji uključuje prizemlje i četiri sprata, da bi dvije godine kasnije, rješenjem Službe za prostorno uređenje Općine Ilidža, Saudijcima dozvoljeno da objekat ima sedam spratova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.