PORUKA SVIJETU

Goražde: 576 djece pjesmom poručilo "Da rata ne bude"

U performansu "Da rata ne bude" učestvuje ukupno 576 učenika svih osnovnih i srednjih škola sa područja BPK Goražde, rekao je Obuća

Sa lica mjesta  - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+16
Alen Bajramovic

15.5.2023

U okviru Dana sjećanja na djecu ubijenu tokom opsade Goražda od 1992 do 1995 godine danas je na platou Centra za kulturu, pored spomenika najmlađim žrtvama agresije na grad pod opsadom, izveden performans u kojem je učestvovalo nekoliko stotina mališana.

Odlukom Gradskog vijeća 14. maj se obilježava kao Dan sjećanja na ubijenu djecu Goražda, ove godine se obilježava po prvi put, a program je počeo jučer.

- U performansu "Da rata ne bude" učestvuje ukupno 576 učenika svih osnovnih i srednjih škola sa područja BPK Goražde i mališani iz vrtića "Sunce" i "Zvjezdice". Simbolično 576, jer je u našem gradu ubijeno i ranjeno toliko djece. Izvodimo refren pjesme "Samo da rata ne bude" Đorđa Balaševića i na taj način im odajemo počast i šaljemo poruku cijelom svijetu, jer djeca koja su tada ubijena dana su trebala za ručicu da vode svoju djecu - kazao nam je direktor Osnovne muzičke škole Muhidin Obuća.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.